Stofvrij schuren van asfalt of beton, opruwen en textuur in een gang

Stofvrij schuren (ook wel slijpen of planeren), wordt toegepast bij overlagingen asfalt of beton die te grof zijn aangebracht of verkeerd zijn afgewerkt, waardoor de vloer of wand beschadigd is.

Met behulp van stofvrij diamantschuren maakt Straalservice Gielis uw vloer weer als nieuw!

Stofvrij diamantschuren van beton kan toegepast worden als eindafwerking maar kan ook als voorbehandeling dienen. Oude overlagingen, zoals coatinglagen worden weggeschuurd.

De bovenlaag wordt uitgevlakt, afgetopt, opgeruwd en gepolijst. Stofvrij diamant schuren wordt toegepast om bijvoorbeeld wegdek van snelwegen, provinciale wegen of vliegvelden minder glad (stroever) te maken. Het oppervlak wordt onder hogedruk opgeruwd en tegelijkertijd wordt textuur aangebracht. Vervolgens wordt de vloer weer netjes na gereinigd met een wegdekreiniger.

Toepassingen stofvrij diamantschuren

Stofvrij diamantschuren wordt toegepast bij:

  • Opruwen van snelwegen of provinciale wegen
  • Beschadigde of vervuilde betonvloeren of asfalt
  • Wegschuren van oude coatinglagen
  • Egaliseren van de vloer

In huis ontwikkelde 3-kops en 5-kops diamantschuurmachine

stofvrij diamant schuren straalservice gielisStofvrij diamant schuren Straalservice Gielis

Straalservice Gielis werkt met de snelste zelfgebouwde, 3-kops en 5-kops diamantschuurmachines. Deze zeer geavanceerde schuurmachines met speciale diamantschuurschijven hebben een enorme productiecapaciteit (20.000 tot 25.000 m2/dag) en zijn in staat om drie keer meer te schuren dan de huidige generatie schuurmachines die gebruikt worden. Door de hoge snelheid en de enorme capaciteit bespaart de opdrachtgever veel tijd en geld.

Door middel van hogedruk (350 KW hogedrukunit), wordt het oppervlak opgeruwd en tegelijkertijd voorzien van nieuwe textuur. Vervolgens wordt het complete oppervlak na gereinigd.

Naast deze krachtige diamantschuurmachines voor de omvangrijke projecten, hebben we natuurlijk ook machines in huis voor kleinere projecten zoal het opruwen, uitvlakken en het reinigen van bijvoorbeeld magazijnvloeren of fabriekshallen.

Handmatig slijpen met slijptol, beperkte werkruimte

Soms is handmatig slijpen met een kleine slijptol efficiënter en prijstechnisch interessanter voor de opdrachtgever. Zo hebben we geadviseerd om de betonnen wanden van een metrostation niet te stralen maar te slijpen. De reden hierachter is dat bij slijpen, verf loskomt van het beton. Bij stralen wordt de verf vermengd met het straalmiddel.

Bij slijpen dient alleen de verf afgevoerd te worden, wat prijstechnisch veel gunstiger is voor de opdrachtgever én milieuvriendelijker. Bovendien hebben we slechts beperkte werkruimte nodig zodat overlast wordt voorkomen en loopverkeer gewoon door kan stromen.

Voordelen stofvrij diamantschuren

  • Stofvrij
  • Verwijderen overlagingen, opruwen, textuur en na reinigen in één gang
  • Uw vloer is meteen klaar voor de volgende bewerking
  • Nieuwste diamantschuurmachine met enorme productiecapaciteit

stofarm diamantschuren tilburg straalservice gielisFoto: wegdek kruispunt Tilburg - stofvrij diamantschuren

Straalservice Gielis verwijdert cementsluier van het wegdek en brengt nieuwe textuur aan door middel van stofarm diamantschuren.

Straalservice Gielis reinigt een combi deklaag (open asfaltbeton), de open deklaag is opgevuld met een cementpapje om het asfalt te beschermen. Straalservice Gielis verwijdert de cementsluier.

Het wegdek wordt opgeruwd en gereinigd, het slik wordt eruit gehaald. Tegelijkertijd wordt de nieuwe textuur gegenereerd die geschikt is voor de stroefheid, conform de wensen van de Nederlandse staat.