Beton frezen, verwijderen dikke overlagingen 

Frezen is veel intensiever dan stralen. Waar het bij stralen gaat om het verwijderen en opruwen van dunne overlagingen gaat het bij frezen om het verwijderen van zware dikke overlagingen tot wel 2 centimeter in één productiegang.

Stofarm frezen is een voorbehandeling die wordt toegepast om beton-, cement- of asfaltvloeren geschikt te maken voor verdere afwerking. U kunt hierbij denken aan het verwijderen van een complete betonvloer of het verwijderen van beschadigde toplagen, lijmresten, epoxy lagen of coatings.

Frezen, egaliseren en opruwen van de vloer

stofarm frezen straalservice gielisOude slijtlagen worden van het beton of asfalt gefreesd door middel van stofarm frezen om de vloer te egaliseren, op te ruwen, of om hoogteverschillen tussen ondergronden te verminderen. Na het frezen wordt de vloer weer schoon en gestraald opgeleverd zodat de klant de volgende bewerking kan laten uitvoeren en de nieuwe laag weer optimaal zal hechten.

Nieuwste freesmachine, snel en efficiënt

Straalservice Gielis beschikt over freesmachines met een enorme capaciteit, die in beperkte tijd freeswerkzaamheden kunnen uitvoeren. Zo hebben we onder geweldige tijdsdruk de vloer van een concerthal gefreesd. In slechts 2 dagen hebben we 4.500 m2 aan oude reparatielagen van 2 centimeter dikte verwijderd (tussen twee concerten in).

Deze oude reparatatielagen zijn bijna 3 keer zo sterk als beton. Dat betekent dat deze lagen met een gemiddelde freesmachine moeilijk te verwijderen zijn. Met onze nieuwste freesmachine hebben we in twee dagen alle oude lagen verwijderd, de derde dag is de complete vloer na gestraald.

Stofarm frezen kan ook toegepast worden op tegelwerk, natuursteen of siergrind.